14 Ocak 2014 Salı

Gintama: Kanketsu-hen - Yorozuya yo Eien Nare | YF Blog Tur


Anime adı: Gintama: Kanketsu-hen - Yorozuya yo Eien Nare

Yazar: Sorachi Hideaki

Shiroyasha hiç ya
şamamış olsaydı ne olurdu?

Edo, sebebi bilinmeyen bir kaosa sürüklenmiştir. Sakata Gintoki, var olmadığı bir geleceğe gönderilir. Yorozuya, dağılmıştır.

Artık bir hayalet olan Gintoki, arkadaşlarını son bir kez daha kurtarma görevini üstlenmiştir. Yorozuya’nın sonu olabilecek, bu büyük görevi bitirmek zorundadır.











Sonunda Gintama turumuz geldi çattı, hatta bitiyor! Gerçekten bu zamana kadar Stein;Gate'in turu da dahil olmak üzere -Ki en sevdiğim seri olduğunu sık sık dile getiririm.- sabırsızlıkla beklediğim tek tur bu oldu diyebilirim. Çünkü Sorachi-sensei ve animasyon/dublör ekibi, hatta filmin çaycısı bile 2013teki en güzel şeye imza atmışlar.

Filmi ilk haberi çıktığından beri merakla bekliyordum, hatta Steins;Gate turunda dediğim gibi Aralık ayında izleyeceğimiz için bu iki filmi oldukça üzülmüştüm. Hatta Gintama'nın filminin çevrilmesi biraz daha uzun sürdüğünden Selinle her saniye bekliyorduk artık gelse de izlesek/çevirsek diye. En sonunda geldi ve o gece filmin çevirisi kontrolleri dahil 12 saati Gintama ile geçti. Ki geçirdiğim en güzel 12 saatti bile diyebilirim sanırım.

Filme gelirsem(Yazım spoiler ya da replikler içerecek, spoilera oldukça hassas olanların dikkatli olmasını öneriyorum.); başındaki sosyal mesaj oldukça komikti! Gerçekten, sosyal mesaj vereceğim diyip insanı bu kadar güldüren bir film daha olamaz sanırım. Hatta adamı ekmeğinden ettim muhabbetine Gintoki'nin de filmi kameraya alması muhteşemdi. Kagura ve Shinpachi de eski formlarındalardı. Filmi izlerken Gintama'ya kavuştum diye cıvıl cıvıl mutluluk tohumları saçarken Gintoki'nin porno izleme merakına geleceğe gitmesine ve gittikten sonra eski intronun yayınlanması ve 3D/ 3 Dango muhabbeti ilk kahkahamı attırdı.


Shinpachi ve Kagura'yı görünce n'oluyoruz dedim. Shinpachi gözlükten insana evrimleşmiş, Kagura da yemek manyağından tsundere queen'e (Rie-san'ın hakkını vermişler gerçekten de.) dönüşmüş. Oldukça şaşırdım böyle olunca. 5 yıl içinde kendilerini Edo'nun yeni Yorozuya'sı yapmak için kendilerini inanılmaz derecede geliştirmişlerdi. Ha ben Kagura fanı olarak eski saf-salak halini ve nerdeyse her cümlesinden sonra -aru eklemesini daha çok seviyorum orası ayrı. Ama Shinpachi genel olarak dalga geçilmesi dışında pek komik olmayan bir karakter olduğu için bu hali daha iyi olmuş. 


Gintoki, Madao ve Catherine'in hallerini görünce güleyim derken tükürüğümde boğuluyordum. Gintoki artık orijinal mi olmuş desem komik mi olmuş desem cidden bilemedim şu an. O tarz bir değişiklik sanırım bir tek Gintama'da olur. Madao zaten 76 yıl yaşlanmış resmen ama diğerlerinin daha çok yaşlandığını sanması/ kendini genç sanması müthişti. Catherine için de açıklama değil de random gülüş yapabilirim sanırım. Tabi bir de Otsuu-chan var ki onun olduğu bölümleri sevmesem de şarkılarını dinlerdim hatta bazı şarkılarını Youtube playlistimde bulundurur ara ara dinlerim de, 5 yıl
 içinde zavallım gitmiş pornucu olmuş. Ve işin garibi Shinpachi onu dinlemekten vazgeçip
 izlemeye başlamış ki Otsuu'suna kıyıp nasıl izliyor tam anlam veremedim.

Kagura'nın açıkladığı Gintoki'nin ölüm şekli, gerçekten de bir shounen başrolünün ölebileceği en boktan şekildi. Hatta Gintoki'nin deyimiyle "Ne kadar silersen sil temizlenmeyen bir ölüm şekli?!" 
5 yıl sonra Chinpo ile de olsalar Yorozuya'nın tekrar bir araya gelmesine oldukça sevindim. 
Shinsengumi ile Zura ve destekçilerinin birleşmesi çok iyi olmuş. Gerçekten düşman olmasalar müthiş makara dönebilirmiş. Özellikle "Bana goril de / bana Zura de." kısmında filmi durdurup kendime gelmeyi bekledim bir süre. Ama karşılaştıklarında Tae'nin durumunu Kondo'ya söylememeleri ve Shinpachi'nin onu terslemesi üzücü bir durumdu.
Sougo için de "Kime benziyor la? Tanıdık geliyor ama çıkaramadım bir türlü" derken Gintoki sürprizi bozdu ama güzel bir gönderme olmuş.


Filmin ikinci en can alıcı sahnesi hastane sahnesiydi. Özellikle Sarutobi'nin konuşmasında gözlerim baya doldu. Hatta sonra çevirirken, kontrol ederken vs. birkaç kere tekrar izledim her seferinde gözlerim doldu. Gerçekten hem bizim stalkerdan beklenmeyecek bir konuşmaydı ve gerçekten etkileyiciydi. Ha daha sonra gözler yaşlı yaşlı aksıra aksıra güldüm orası ayrı bir mesele.

Hastane sahnesinden sonra da fillmin asıl kısımları başladı. Kagura'nın ayrılıkla ilgili konuşmaları beni etkiledi. Gintoki'nin savaşı gerçekten muazzamdı. Eğer yeterince güçlüyseniz kendinizi ancak kendiniz öldürebilirsiniz, bu da filmden çıkarttığım bir sonuçtu. İlerleyen sahnelerde Gintoki'nin kııyafetinde Madao'yu görünce dedim "Steins;Gate'e bağladılar, zaman çizgileri falan kaydı birşeyler oldu." diye de Madao'nun orda olma sebebi çooook farklıymış. Ve bu durum tabi ki de sadece Gintama'da olabilecek absürd bir durum sanırım. Geçmişte geçen bölümler oldukça güzeldi. Aslında bütün herkesin geçmişte olması hem iyiydi hem de gereksizdi. Yani geçmişte bir şekilde bu durum yaşandığından ötürü tekrar geçmişe gidilmesi gerekti, herkesin gelmesine gerek yoktu ama bence bunu yapmalarının nedeni herkesi son bir kere tekrar görmemizdi ki bu açıdan da çok iyi olmuştu.


Savaşın sonundaki sahnede fangirl olsam fangirl çığlığı atardım sanırım. Tabi ben "Heyt be! Helal olsun ulan!" nidaları falan attım. Enmiye gerçekten uyuz olmuştum ve 15 yıl sonra tekrardan sonunun gelmesi izlemeye değer bir sahne oldu.

Ve tabi filmin sonlarına gelirken Gintama Gintamalığını yaptı yine. Gerçekten geleceğe dönüş yaptıkları sahneleri biraz daha uzatıp yeni bölüm diye sürebilirlerdi, o derece eğlenceliydi. Ki neredeyse sadece tuvallette geçen bölümü olan bir animeden bunu beklerim ileride gelirlerse.
Filmin en can alıcı sahnesi de kesinlikle bizim üçlünün kaldıktan sonraki konuşmalarıydı. Özellikle Kagura'nın konuşması ve Gintoki'nin ondan beklemediğim şekilde gelin size bir sarılayım, birbirimizin yüzüne daha yakından bakalım muhabbeti de göz dolduran bir sahneydi. Biri bana dese ki istediğin bir animenin içinde yaşayabilirsin diye; kesinlikle Yorozuya'da çalışmak istiyordum derdim. Ve Shinpachi'nin gözük esprisi diyorum ve buraya hayali bir random gülüş bırakıyorum. Ben uzun zamandır bir esprinin bu kadar cuk oturduğu bir sahne izlediğimi hatırlamıyorum. Gülmekten boğazım kuruduğu için su molası verdim, o derece müthiş oturmuştu.

Bu arada filmde SPYAIR çaldığını bir tek ben farkedemedim sanırım. Şarkıyı bilmiyordum zaten, ha bilsem de o sahnelerin gazıyla dikkat edebilir miydim bilmiyorum orası ayrı. Ama sonunda Pray çaldılar ve sonunda normal Yorozuya hallerinden bir sahne gösterdiler ya dedim "Bu anime burda bitmez!". Aslında herşeyden sonra arkaplanda sadece Yorozuya tabelası varken 2-3 dakika saçmaladıktan sonra "Aslında herşey şakaydı, yeni sezonumuz 2014 içinde yayına girecek." tarzında bir açıklama bekledim gerçekten. Umarım manga ile ara yeterince açılmışken seneye falan yeni bir sezon yaparlar da bizi sevindirirler. 


Başta Kagura'nın olmak üzere bir sürü gif ve resim ekledim yazıya, umarım bilgisayarınız veya telefonununzde sıkıntı çıkmaz. Aslında elimde olsa her cümleden sonra gif/resim ekleyebilirdim, yazıyı yazmam x dakika sürdüyse tumblr'da giflere resimlere bakıp iç çekip, hangisini koysam acaba diye düşünmem 3x-4x dakika sürmüştür. Filmi Gintama izleyen / ya da izlemiş ve çoktan fanı olmış kişilerin izlemesini tavsiye etmeyeceğim, çünkü bir Gintama severin bu filmi kesinlikle izlemesi gerekiyor, çünkü 2013'te yapılmış en güzel şey bu filmdi!
Yazımı son bir gifle bitirip turu da Burcu'ya devrediyorum. Bir sonraki turda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder